Избор спортисте Града Прокупља

with No Comments

У организацији Спортског савеза и Града Прокупља, одржана је свечаност на којој су додељена признања најуспешнијим спортистима Прокупља у 2019. години. Неколико дана раније у Прокупљу је заседала комисија за избор најбољег спортисте у претходној години.

Комисија је била састављена од бивших и активних спортиста и представника Града и спортских новинара.

У име локалне самоуправе, спортисте и све присутне, поздравила је Маја Ранђеловић, члан Градског већа за просвету, омладину и спорт, која је честитала свим добитницима признања и нагласила да је привилегија дружити се са спортистима.

Најбоља спортисткиња Прокупља за 2019. годину је Данијела Кричак из Женског рукометног клуба Топличанин. Играчица која је у својој каријери бранила боје многих клубова, по други пут се вратила у Топличанин, и у планујојје да своју каријеру заврши у Прокупљу. У претходнојсезони, налази се на свим листама најбољих играча и стрелаца. Посвећена је спорту, дисциплинована и колективни играч.

За најбољег спортисту, изабран је Иван Каличанин, капитен Фудбалскогклуба Топличанин. Играчку каријеру почео је 1995. године у Омладинској школи и веома брзо, 2001. године, постаје стандардни играч првог тима на позицији централног везног. У сениорском тиму, приказује одличне игре и афирмише се као играч врхунске технике. У пролеће 2019. године, враћа се у Топличанин. Врло брзо постаје капитен екипе, који својим играма, головима и залагањем даје пун допринос пласману Топличанина у виши ранг.

Leave a Reply