Промоција спорта и здравог начина живота

with No Comments

Поводом прославе градска славе на тргу Топличких јунака одржан је мали сајам спорта на коме су учешће узели спортски колективи из Прокупља. Сајам је замишљен као јединствена промоција спортске понуде Прокупља и обухватио је више спортских полигона и штандова, уз представљање спортова и клубова.

Ово је први спортско рекреативни „Мали сајам спорта“ који се одржава у Прокупљу а поводом градске славе. Преко 100 учесника су доказ да је идеја о организовању ове манифестације наишла на плодно тло. Клубови су своје активности представили на штандовима и полигонима и показали како то уживо изгледа одбојка, кошарка, рукомет, гимнастика, стрељаштво, стони тенис, карате, шах на самом градском тргу. Суграђани и деца имали су прилику да се и сами опробају у приказаним спортовима, истакао је Божидар Јовић секретар Спортског савеза Прокупља.

Са градског трга послата је порука да је спорт веома битан за младе и да се путем „Малих сајмова спорта“ презентују могућности које млади имају у свом граду. Веома је важно укључити што више људи у систем спорта и здравог начина живота и да се обезбеде најбољи услови за све који желе физички да се активирају.

Leave a Reply