Мала школица пливања

with No Comments

Бесплатна школица пливања, коју овог лета организује Град Прокупље, почела је са радом на отвореном градском базену и трајаће до 20. августа. Око 65 малишана полазника школе свакодневно уз помоћ три инструктора пливања упознаће лепоте спортова на води.

Решили смо да нашој деци приуштимо пливачку обуку. Сви знамо колико су спортови на води значајни за развој детета, да наши клубови и репрезентација у ватерполу остварују вишедеценијске врхунске резултате, па је и интересовање малишана да науче да пливају било велико, рекао је Божидар Јовић, секретар Спортског савеза у Прокупљу и нагласио да због ограниченог броја полазника прелиминарна пријава трајала од 10 до 12. јула.

Првенствени циљ обуке пливања је оспособљење појединаца да се самостално одржавају на површини воде и по потреби крећу по воденој површини, извођењем основних покрета краул технике. До сада имамо изузетно добра искуства са организацијом оваквих школа и очекујемо да и ове године све протекне у најбољем реду, казао је Божидар Јовић.

Leave a Reply