„Мали сајам спорта“ у Прокупљу

with No Comments

Данас је у Прокупљу одржан „Мали сајам спорта“, десети по реду у овој години, у организацији Спортског савеза Србије, Министарства омладине и спорта, локалне самоуправе и Спортског савеза Прокупље.

Госте из Београда, представнике прокупачких спортских клубова и многобројне ученике свих прокупачких основних школа поздравио је градоначелник Прокупља Милан Аранђеловић који је изразио велико задовољство што је Прокупљу припала част да организује 10. по реду сајам спорта и промоцију здравог начина живота међу школском децом и омладином.

Ово је дан у славу спорта, здравог начина живота и здравља школске деце и омладине и ми га славимо са надом да ће спорт и спортски дух победити све недаће, па и Ковид пандемију са којом се суочавамо и да ће победити здравље и срећа, истакао је градоначелник Аранђеловић и нагласио да град Прокупље сваке године издваја значајна средства за рад спортских клубова и на тај начин  помаже њихов развој и омасовљење јер је то у интересу свих а највише у циљу здравог и правилног дечијег развоја.

Окупљенима, школској деци, омладини, родитељима представницима школа и грађанима Прокупља обратио се и помоћник министра у Министарству за омладину и спорт Дарко Удовичић, који је изразио задовољство бројем окупљене деце и њиховим интересовањем за спортске активности.

Циљ нам је да ваше снове претворимо у стварност, да постанете добри људи и најбољи спортисти, казао је Удовичић и нагласио да се овакви скупови организују у циљу промоције спорта и здравог живота од 2020. године по целој Србији и да су до сада у многим градовима у нашој земљи млади људи имали прилике да покажу какве успехе постижу бавећи се спортом.

-Циљ ове манифестације је да се што више младих на локалу активно укључи у бављење спортом, како би на прави начин проводили своје слободно време, а све због њиховог правилног развоја и неговања здравих стилова живота, истакао је Дарко Удовичић.

Окупљенима се обратио и Давор Штефанек председник Спортског савеза Србије, олимпијски шампион у рвању и освајач златне медаље на олимпијади 2016. године.

Поглед на вас и ова слика ми је напунила срце и драго ми је да се деца у Прокупљу у овако великом броју баве спортом, рекао је Штефанек и додао да због тога Прокупље не мора да брине за своју спортску будућност.

Штефанек је истакао да Спортски савез има изванредну сарадњу са локалном самоуправом у Прокупљу, која је у последњих неколико година младима и школској деци створила  одличне услове за бављење спортом.

-Ја сам се спортом бавио и пре 18 година али могу одговорно да кажем да су сада услови за бављење спортом у Србији много бољи него тада. То је зато што наше руководство на челу са председником Александром Вучићем много више пажње поклања развоју спорта, рекао је Давор Штефанек.

Овом приликом он је директорима свих основних школа у Прокупљу уручио поклон сет лопти за кошарку, рукомет, одбојку и фудбал.

Гости су у друштву градоначелника Прокупља Милана Аранђеловића, обишли импровизоване мини спортске терене у центру града где су разговарали са прокупачким ђацима спортистима и са младима који тренирају у локалним спортским клубовима.

Leave a Reply