Успешно окончан Балкански куп у шаху

with No Comments

Након два дана борби на црно белим таблама, поделом пехара и признања, завршен је Балкански куп у шаху за девојчице и дечаке рођене 2003. године и млађе. На првенству је учествовало 111 такмичара из Северне Македоније, Бугарске, Босне и Херцеговине, Румуније и Србије. Прокупље се показало као сјајан домаћин, све је било организовано на највишем нивоу што су потврдили представници Шаховског савеза Србије, такмичари и гости турнира. Треба истаћи да је за организацију читаве манифестације био задужен Спортски савез града Прокупља док је техничка организација припала Шаховском клубу „Топличани“.

На Балканском купу учествовало је 13 играча из Прокупља и врло смо задовољни њиховим резултатима. Вељко Пауновић заузео је друго место у својој категорији, Миљан Милојковић је осми док је Уна Томић заузела седмо место. Наша нова такмичарка Анђела Динић у категорији до 18 година освојила је прво место. У разговору са гостима дошла сам до закључка да су сви уживали у игри и да им је било лепо у Прокупљу. Обећали су да ће поново доћи уколико буде неки сличан турнир. Жао ми је што је корона пореметила долазак још више играча из Србије али и из околних земаља. У сваком случају турнир је успешан одржан, деца су два дана уживала у борби за шаховском таблом, рекла је Ана Бендераћ велемајстор и тренер у Шаховском клубу Топличанин.

Иначе, шах баштини дугу и богату традицију у Прокупљу, а последњих година посебно су запажени успеси младих такмичара шаховског клуба који бележе значајне резултате.

Leave a Reply