Додељена признања најбољим спортистима за 2021. годину

with No Comments

У организацији Града Прокупља и спортског савеза Града Прокупља одржан је „Спортски бал“ на коме су уручена признања и захвалнице најуспешнијим спортистима у години која је на измаку. Градоначелник Прокупља Милан Аранђеловић поздравио је спортисте и спортске раднике, честитао им на оствареним спортским резултатима у овој години и пожелео им пуно успеха у 2022. години.

-Желим вам пуно успеха у наредној години и да своје клубове и град Прокупље представљате као и до сада на најбољи могући начин. Ми смо као локална самоуправа повећали буџет за спорт који никад није био виши и трудићемо се да обезбедимо што боље услове како би се млади и деца све више бавила спортом, истакао је Аранђеловић.

Као и сваке године прво су додељене захвалнице и новогодишњи пакетићи најмлађима односно перспективним младим спортистима. Захвалнице су добили Никола Митић из Гимнастичког клуба Топличанин, Страхиња Станковић члан Кошаркашког клуба Топличанин, Марија Нешић из Стрељачког клуба Топличанин 1887, Никола Митровић члан ОФК Топличанин, Војин Виденовић из Карате клуба Топличанин, Марта Бакић и Марта Пејчиновић чланице ЖОК Топличанин, Василије Стевановић и Никола Јовић из МОК Топличанин 97, Лана Петковић чланица Гимнастичког клуба Топличанин и Ивона Раденковић из Кошаркашког клуба Топличанин.

Спортски савез доделио је и захвалнице клубовима који су организацијом такмичења обележили 2021. годину и појединцима који су дуги низ години представљали прокупачки спорт на најбољи могући начин. Захвалнице су отишле у руке Шаховском клубу Топличанин за организацију Балканског купа у шаху Прокупље 2021, Фудбалском клубу Топличанин за организацију Меморијалног турнира Зоран Бањац, Драган Раденковићу за развој и допринос у Стономтенису, Горану Јовићу за дугогодишњи допринос развоју и популаризацији рукомета, Карате клубу Топличанин за јубилеј 50 година постојања, Зенку Мутићу за допринос развоју бокса, Предрагу Петровићу за дугогодишњи рад и развој ФК Косовац, Милоју Милићевићу за остварене резултате у фудбалском суђењу, Саши Миљковићу за остварене резултате у Параглајдингу, ПСК Топлица за остварене резултате у Планинарству и Братиславу Дуњићу за допринос и развој рукометног спорта.

Град Прокупље и Спортски савез града Прокупља доделили су и постхумна признања Зорану Бањцу, Вељку Кајгановићу, Петру Кајгановићу и Саши Петровићу.

У конкуренцији пионирки за најбољу је изабрана Јана Милошевић из Женског рукометног клуба Топличанин. Изузетно талентована, дисциплинована и посвећена спорту. Омиљена је у клубу, тимски играч и жељна успеха. Учесница је пионирске репрезентације Србије. Најбољи пионир је Урош Грујић члан Гимнастичког клуба Топличанин. Ове године је постао шампион Србије у пионирској лиги. У вешебоју је био први, а у финалу на справама успео је да освоји шест медаља и од тога пет златних и једну сребрну. Остварио је велики успех на међународном такмичењу за млађе категорије освојивши две бронзане медаље.

Најуспешнија кадеткиња у 2021. години је Лана Тијанић из Карате клуба Топличанин која је на првенству Србије освојила друго место у катама и треће у борбама. Код кадета награда је отишла у руке Дариа Јовановића из Рукометног клуба Топличанин. Његов голмански таленат није промакао репрезентативним селекторима млађих селекција и уврштен је у пионирску репрезентацију Србије.

Посебно признање за изваредне спортске резултате у 2021. години добио је Андрија Губијан из Карате клуба Топличанин. Ове године на светском првенству у борбама освојио је бронзану медаљу. На првенству региона освојио је друго место у борбама, а на првенству Србије прво место у борбама.

Најбоља јуниорка у 2021. години је Лана Младеновић из Карате клуба Топличанин. На светском првенству у борбама заузела је пето место. На првенству региона друго место у борбама, а на првенству Србије прво место у борбама и прво место у ката тиму. За најбољег јуниора изабран је Момир Савић члан Омладинског фудбалског клуба Топличанин. Стандардан је првотимац у Српској лиги из омладинске школе и један је од носиоца целокупне игре фудбалског клуба Топличанин. Један је од главних носиоца резултата које фудбалски клуб тренутно остварује.

За најбољег тренера проглашен је Предраг Младеновић из Гимнастичког клуба Топличанин. Савез му је ове године указао поверење и позвао га да на припремама ради са најбољим гимнастичарима Србије због сјајних резултата у млађим категоријама. У овој години више је боравио у сали на тренинзима него код своје куће што је итекако дало резултата.

Награда за животно дело ове године је припала кошаркашкој легенди Владимиру Поповићу – Попу. Кошарком је почео да се бави 1970. године, а већ 1971. године улази у први тим који се такмичи у Јединственој Српској лиги. Од 1980. године је први тренер и играч првог тима. Као играч постигао је многе рекорде, а рекорд каријере је постигнутих 73 поена против екипе Југ из Врања. Године 1993. је завршио каријеру и након тога рад у клубу наставља као тренер и представник клуба.

Најбољи клуб у овој години је Мушки одбојкашки клуб Топличанин 97. Година на измаку била је најбоља у досадашњој историји клуба и то вреднујући постигнете резулате. Клуб се такмичио у Другој лиги Исток и од 20 одиграних утакмица забележио је 18 победа. Постао је првак лиге и изборио пласман у бараж који је одржан у Прокупљу и где су успели да изборе пласман у Прву Б јединствену лигу Србије. Клуб је у успону и наствља борбу за још већи ранг.

За најуспешнију спортисткињу Прокупља изабрана је Анђела Миловановић чланица Женског рукометног клуба Топличанин. Одговорна, марљива, пожртвована, спремна да преузме ризик, поседује врхунске спортске квалитете. Изграђен дух фер плеја и поштовања свих учесника у спорту. Покрива више позиција на терену и најконстантнији је играч сениорске рукометне екипе.

Спортиста године у Прокупљу је Љубомир Јанићијевић члан Рукометног клуба Топличанин. Прати га изузетна спортска каријера, плодоносна у много година бављења спортом и обележена значајним резултатима на свим нивоима од међународних до републичких. У клубу је капитен, мотор екипе и прави пример професионалца. Клуб му дугује признање за изузетан допринос у оствареним резултатима свих ових година, а посебно за ову годину када Рукометни клуб Топличанин бележи врхунске резултате, прво место у Супер Б лиги и освојен куп групе Исток.

Leave a Reply